top of page
  • Ce este N.E.W.S.™ Navigation de fapt?
    Conceptul contine doua seturi de programe, ce construiesc capabilitati de Leadership de tip nou, leaderi capabili sa faca fata cu brio schimbarilor din mediu. Linia de Dezvoltare Organizationala contine o serie de programe de facilitare, prin care organizatiile, echipele sau indivizii din organizatii isi clarifica directia si isi stabilesc focusul, identifica si depasesc barierele interne si externe; cresc rapid si semnificativ performanta si functioneaza mai bine impreuna in fata schimbarilor. Linia de Dezvoltare a Leaderilor contine programe de antrenare practica a leaderilor pentru a aborda intr-o maniera noua, mai eficienta, cele trei paliere pe care actioneaza: self leadership, one to one leadership si team leadership.
  • In ce situatii am nevoie de programele N.E.W.S.™?
    Programele N.E.W.S. pot fi utile in mai multe imprejurari, dar te sprijina puternic, cu impact imediat, atunci cand organizatia sau echipa ta se confrunta cu una sau mai multe din urmatoarele situatii: Situatii in care este nevoie de aliniere si focus: aliniere si focus pe strategie si obiective in echipa; aliniere si focus intre echipe diferite High-Potentials (clarificare rol si loc in organizatie) Situatii in care este nevoie conducere in situatii special conducerea echipelor aflate la distanta implementare de proiecte critice/cu rol strategic echipe agile in proiect echipe cu dificultati functionale Situatii in care este nevoie de schimbari strategice fuziune post-achizitie CEO nou, directori noi centralizare/Coordonare regionala cross-country.
  • Ce garanteaza succesul acestor programe?
    Programele N.E.W.S.™ au fost gandite si structurate pe baza experientei de lucru de 30 ani cu sute de firme la nivel global si se fundamenteaza pe inlaturarea a 4 bariere esentiale, identificate de noi ca franand activitatea organizatiilor. Navigarea cu ajutorul Busolei NE.W.S.™ este un proces organic, simplu, bine integrat de catre participanti, care conduce pas cu pas catre rezultatele dorite.
  • Se potrivesc programele NE.W.S.™ nevoilor noastre specifice?
    Primul pas in programele NE.W.S.™ sunt intalnirile 1 la 1 si chestionarele online prin care se defineste situatia si nevoia specifica organizatiei/echipei tale. In urma analizei datelor, facilitatorul va defini impreuna cu managerul grupului/sponsorul intern al proiectului cum se vor adapta sesiunile de facilitare astfel incat sa raspunda cat mai precis nevoilor grupului participant. In plus, pe tot parcursul sesiunilor de facilitare se lucreaza numai cu realitatea organizatiei/echipei participante, urmarind la final un scop bine determinat,
  • Sunt programele NE.W.S.™ training-uri de Management al Schimbarii?
    Programele de navigare nu au format de training, ci de facilitare pe o structura pre-definita. Ele sustin puternic gestionarea schimbarilor in organizatii, adresand foarte bine ciclurile specifice unui bun management al schimbarii si sprijinind in mod direct inlaturarea barierelor si rezistentei la schimbare. In acelasi timp, programele N.E.W.S.™ sustin si realizarea cu excelenta a obiectivelor strategice si tactice curente, prin clarificare, asumare, imputernicire, aliniere si focus.
  • Prin ce e formatul programelor N.E.W.S.™ diferit de training, in general?"
    Un program de training este un proces de invatare, in care se pleaca de la notiuni abstracte si se aduc treptat in contextul concret al participantilor, creand posibilitatea utilizarii ulterioare a cunostintelor si deprinderilor. Navigarea facilitata pe structura pre-definita, este insa un proces activ si interactiv in care participantii se afla in totala imersie, in directa legatura realitatea lor din companie, pe care o redefinesc si planifica la un nivel superior. Participantii lucreaza in sala cu viziunea si obiectivele, cu valorile companiei si cele personale, cu temerile organizatiei si cu resursele ei superioare, generand pe loc un plan de excelenta si succes. Prin intalnirile ulterioare ale grupului se urmaresc indicatorii, pana la atingerea succesului in plan real. In acelasi timp, pe tot parcursul navigarii, participantii practica si invata o noua abordare, dobandesc competente noi si o noua unealta ce va asigura succesul lor si al echipei lor, in viitor.
  • Prin ce e formatul programelor N.E.W.S.™ diferit de coaching-ul de grup?
    Un program de coaching de grup este un proces de reflexie si re-punere in perspectiva a unor aspecte care tin de viata si activitatea organizatiei. Plecand de la o tema aleasa, coach-ul ghideaza grupul treptat, conform cu expertiza sa si observatiile de moment, catre obtinerea unor revelatii care sa dea o noua perspectiva grupului, permitand evolutia. Navigarea facilitata contine elemente de coaching de grup valoroase, la mai multe niveluri: Structura procesului se bazeaza pe intrebari pre-definite, selectate in zeci de ani de experienta, care ghideaza grupul exact catre rezultatul dorit, independent de expertiza specifica coach-ului. Expertiza si experienta facilitatorului-coach adauga totusi valoare procesului, acesta sesizand oportunitatile create in interactiune si sprijinind grupul sa le fructifice Reluarea in grup a intrebarilor pre-definite e un proces de self-coaching intens efectuat de catre echipa participanta, valoros prin sentimentul de luare in proprietate a procesului, de implicare totala In acelasi timp, facilitarea in procesul de navigare contine mai mult decat coaching: o masurare si analiza initiala, exercitii specifice sesiunilor de planificare strategica, training-ului de strategie, celui de gestionare a schimbarii, o corelare pragmatica cu indicatorii de afacere, un follow-up de tip managerial.
bottom of page